Sabbatår i industrien giver fordele på ingeniørstudiet

Efter end studentereksamen i 2016 overvejede Emil Lundø som mange af sine venner at tage et sabbatår i en børnehave, han er dog glad for, at han i sin tid valgte anderledes.

“I en børnehave ville jeg have leget med 3 årige børn – det er ikke noget, kan bruge på mit CV – nu står jeg i stedet med 2 års erfaring fra en virksomhed,” siger Emil Lundø på 22 år og fortsætter:

Jeg har fået stort indblik i, hvordan industrien hænger sammen, og har lært rigtig meget, mens jeg har været på Fiberline, derfor føler jeg mig væsentlig bedre rustet til at uddanne mig som ingeniør. Jeg har haft indblik i en masse processer – noget jeg helt sikkert vil kunne gøre brug af på studiet.”

Emil peger desuden på, at sabbatårene har givet ham et rigtig godt indblik i, hvordan en virksomhed er skruet sammen:

“Jeg har lært, hvordan det er at være ‘nede på gulvet’ – det er jo de mennesker i produktionen, der sørger for, at der kommer varer, og at varerne kommer ud til kunderne. Så jeg har lært rigtig meget af folk, som går og slider hver dag med alt, hvad der får en virksomhed til at fungere.”

Fremtiden ser lys ud for Emil, og han glæder sig til at komme i gang med at læse til ingeniør på Aarhus Universitet og til at komme ud og arbejde igen.

Hør Emil Lundø fortælle om sine sabbatår i industrien