Nyt syn på hygiejne gav noget at tænke over

Videnscenter for Procesteknologi og Staalcentrum stod i Industriens Uge 2018 bag et arrangement om hygiejnisk processer i fødevareindustrien. 

Her gav Alan Friis, der er daglig leder af Staalcentrum 120 elever, undervisere og andre interessenter et nyt syn på hygiejne og rengøring i et virksomhedsregi.

Underviser i procesteknologi Torsten Proske fik personligt noget at tænke over:
”Til daglig bliver alting hurtigt til vaner og rutiner – og så tænker man ikke altid over, hvilken betydning arbejdsgangen har for hygiejnen på arbejdspladsen” – og tilføjer, at ”Dette er en udfordring, som kulturen i mange virksomheder står over for”.

Alan Friis’ store budskab var da også, at man som medarbejder kan bidrage til en bedre hygiejne ved at være mere selvkritisk og turde påpege fejl og mangler, der kan forhindre en god hygiejne på arbejdspladsen.
Især smede, der arbejder i fødevareindustrien, fik gode råd til, hvordan man svejser genstande sammen, så de bliver nemmere at rengøre. Materialernes fordele og ulemper blev pointeret, og dårlige og gode svejseteknikker blev fremhævet. I samme forbindelse opstod en afslappende stemning i auditoriet præget af små grin og jokes, der indikerede, at deltagerene allerede så de gode og dårlige eksempler som indlysende og logiske.

”Uanset uddannelse eller joberfaring, så har oplægget givet os alle et nyt syn på hygiejne, som vi kan bruge fremover. Det har givet stof til eftertanke og gjort os klogere på, hvordan vi kan tænke hygiejne ind i vores daglige arbejde”, afsluttede Torsten Proske.

    

Tak til EUC Lillebælt og Staalcentrum