Det fede ved at være industritekniker

”Det fede ved mit arbejde er, når jeg tænker; ’hold da op, det kan jeg da ikke finde ud af’, men at jeg så finder ud af, at det, jeg har lavet, er vildt godt. Så bliver man da lidt stolt af sig selv, ” lyder det fra René Kling Hansen, der har læst til industritekniker på Syddansk Erhvevsskole og været lærling på Valmont SM A/S i Rødekro.

For René har det ikke altid stået klart, hvad han ville være, men efter et praktikforløb i folkeskolen i en maskinafdeling, fandt han ud af, at arbejdet med de store maskiner tiltalte ham.

Bidt af faget – og robotter

Noget af det, der især har fanget René ved industriteknikerfaget, er brugen af computere og ikke mindst den teknologi, som industriteknikeren skal kunne programmere, så maskinerne kan køre selv og dreje emnerne helt præcist efter forskrifterne.

Med maskiner til millioner af kroner ligger der dog også et vist pres i arbejdet. ”Det gør selvfølgelig, at man er lidt mere forsigtig, men når det så kører, og man har udrettet noget godt, så er det jo super fedt,” udtaler han.

Mulighederne som industritekniker er mange. Og i starten troede René, at uddannelsen skulle bruges til at læse videre til maskinmester, men nu overvejer han i stedet, om han skal bruge nogle år på at udbygge sin industeknikererfaring og måske komme til et sted med en anden teknologi – og robotter.

Virksomhed lærer af lærlinge

Bjarne Petersen, som er industritekniker svend, fortæller, at det han lægger vægt på er, hvor nysgerrige de unge lærlinge er. At de ikke er bange for at tage en opgave på egen hånd og prøver at byde ind med, hvordan de selv synes, tingene skal laves.

Han forklarer: ”I og med at vi har lærlinge, så får de masser erfaring med i bagagen, men vi lærer os rigtig meget af dem. ”

 

___

René Kling Hansen kvalificerede sig med sine resultater ved DM i Skills 2017 til WorldSkills i Abu Dhabi i oktober 2017, hvor han sluttede som nr. 13 ud af i alt 19 deltagere.

Videoen er produceret af SkillsDenmark.

Hør René Kling Hansen fortælle om arbejdet som industritekniker