Børnejournalister tager temperaturen på Trekantområdets industrivirksomheder.

I samarbejde med Børnenes Hovedstad / Capital of Children har vi sendt tre hold dygtige børnejournalister fra området ud på Fiberline i Middelfart, TripleCut i Vejle og HN Group i Billund. Hver gruppe har fået til opgave at lave en video, der viser industrien set fra børnehøjde. Vinklen har de selv valgt efter indledende dialog med repræsentanter fra virksomheden.

Vi glæder os til at se de færdige videoer, som løbende vil blive postet her, på sociale medier og blive vist til Topmøde i Industriens Uge.

Børnenes Hovedstad / Capital of Children er skabt i et unikt offentlig/privat samarbejde mellem Billund Kommune og LEGO Fonden. I samarbejde med DR, Syddansk Universitet og Microsoft uddanner Capital of Children hvert år 21 femteklasses elever til børnejournalister over et 13 ugers langt uddannelsesforløb.

 

Børnejournalister på besøg hos Fiberline

Mød børnejournalisterne Magnus, Mikkel og Mathias – tre 5. klasseselever fra Middelfart, der har været på besøg hos Fiberline i Middelfart. De har sat sig for at undersøge, hvad man egentlig laver på sådan en industrivirksomhed, og det er der kommet denne film ud af.

 

Børnejournalister på besøg hos HN Group

Mød børnejournalisterne Jakob, Gregers og Sally – tre 5. klasseselever fra Grindsted, der har været på besøg hos HN Group i Billund, hvor der er rigtig mange robotter. Meeen er det ikke lidt kedeligt at arbejde med robotter og computere hele dagen? Det har de sat sig for at undersøge.

Børnejournalister på besøg hos TripleCut

Mød børnejournalisterne Nadia, Ditte-Marie og Magnus – tre 5. klasseselever fra Egebjerg, der har været på besøg hos TripleCut i Vejle. De undrede sig dog over, hvorfor der ikke var nogen piger i produktionshallen, så det satte de sig for at undersøge