Teknologiworkshop med SDU: Vild med vind

Hvordan laver man den bedste vindmølle?

Helt unikt i Industriens Uge tilbyder SDU TEK teknologiske workshops til elever i 8. - 10. klasser. På disse workshops kommer de ingeniørstuderende selv på besøg på skolerne og giver eleverne indsigt, hvordan de tekniske fag kan bruges til at skabe fremtidens løsninger.

Hvad er “Den store udfordring” ved et fossilfrit samfund i 2050 og hvilken rolle spiller vindmøllerne heri? Hvilke grundlæggende fysiske og tekniske teorier ligger bag konverteringen af blæsevejr i træerne til strøm i stikkontakten? Det giver dette oplæg/workshop svar på. Gennem oplægget får dine elever en praktisk forklaring af den generelle fysiske og tekniske teori bag vindmøllen og dens store succes, såsom energi i vinden og energiomsætning.

Eleverne i grupper arbejder som vindmølle-ingeniører, der tester modeller af vindmøller for at finde ud af, hvilken model og opstilling, der er den mest effektive, dvs. kan producere mest strøm.
I workshoppen eksperimenteres der bl.a. med antal vinger og vindhastighed, samt opstilling af forskellige vindmølleformationer.

Læringsmål

• Fremstilling af strøm med henblik på energiforsyning
• Energibegrebet, herunder kinetisk energi
• Energiomsætning, herunder effekt og nyttevirkning
• Diskussion af aktuelle og samfundsrelevante problemstillinger, herunder belysning af fysiske og teknologiske aspekter af bæredygtig udvikling

Krav til afholdelse: Lokale som egner sig til arbejde i mindre grupper à 3-4 personer. Projektor og lærred eller stor skærm som computer kan kobles til. Workshoppen tager 2 timer.

Vær opmærksom på følgende

På grund af den meget store efterspørgsel, bliver vi nødt til at tage en række forbehold for at kunne fordele workshoppene mest hensigtmæssigt:

  • Dette er en forhåndstilmelding. Der er derfor ingen garanti for at få en workshop, selvom man tilmelder sig inden for fristen.
  • Af hensyn til den geografiske fordeling af workshoppene er det ikke er muligt at på forhånd at vælge ugedag.
  • Tilmelding er kun mulig mellem mandag d. 16. september og onsdag d. 18. september kl. 23.59.

    • Vi håber på forståelse for disse praktiske hensyn.

Tilmelding

Tilmeldingen er åben fra 16. – 18. september 2019

Tilmeldingsfristen til denne workshop er overskredet.
UDSOLGT

Praktiske oplysninger