RoboFood – Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

Staalcentrum sætter sammen med Odense Robotics og Food Innovation House i regi af FoodNetwork fokus på robotter og automation i fødevareindustrien.

Robotter og automatisering kan give fødevareindustrien et betydeligt løft på produktionsområdet. Rationaliseringsgevinster er oplagte, men robotter og automatisering baner også vejen for helt nye produkter, øget fleksibilitet i produktionen, nye jobmuligheder og forbedret arbejdsmiljø. At vælge den rette løsning forudsætter indgående kendskab til produktionen, og har en plan for, hvad man ønsker at opnå.

Dagen er relevant for fødevarevirksomheder, der er interesserede i robotter eller blot nysgerrige på, hvad de kan bruges til, samt leverandører af robotteknologi til fødevareindustrien.
Vi har lavet en dag, hvor der vil være mulighed for hands-on oplevelser med robotter og automatisering og samtidig få inspirationsindlæg fra virksomheder, der allerede har erfaringer med robotter. Der vil fx være fokus på robotter og deres behov for hygiejnisk design, udnyttelse af robotter til rengøring, robotløsninger til pakning samt til logistikopgaver.

Programmet udvikler sig løbende (Indlæg er fremhævet med fed skrift)

Program formiddag (9.30 – 12.30):

Introduktion og velkomst v/ Gyda Bay, Food Innovation House; Peter Falk Olsen, Odense Robotics og Alan Friis, Staalcentrum
Robotter – hvor er vi? v/ Steen Harder Ulrichsen, Teknologisk Institut
Reducerede produktionsomkostninger og forbedret arbejdsmiljø med robotter v./Mads Nychel, EGATEC
Robotløsninger til fleksible arbejdsopgaver v/Michael Hye Nielsen, Robot Nordic
Modulær fleksibel automation v/Henrik Christensen, Bila Robotics samt Technion

Program eftermiddag (12.30 – 16.00)

Frokost, netværk og mulighed for en-til-en samtaler mellem robot- og fødevarevirksomheder (herunder rundvisning i Food Innovation House)

Inspiration fra industrien til anvendelse af robotter og differentieret produktion v/ Jacob Veiss, JBTurn
Paneldebat 1 – Udfordringer, muligheder og begrænsninger med robotter og automation i fødevareproduktion med fokus på produkthåndtering, systemintegration og miljøbetingelser (varme/kulde/fugtighed/korrosivt). Deltagere: René Holm (Hydract), Claus Sass Hvass (Eltronic) mfl.
Paneldebat 2 – Robotter til rengøring og rengøring af robotter, hvor ligger potentialet?, hvor er begrænsningerne? Deltagere: Lars Ellekilde (Enabled Robotics), Kim Petersen (FoodSafe), mfl.
Muligheder for finansiering til udviklingsaktiviteter fra Innovationsfonden v/ René Logie Damkjer, Innovationsfonden

Afslutningsdiskussion – Ordet er frit, hvad mangler vi for at robotter bliver en større succes i fødevareindustrien?, identifikation af projektideer, hvem gør hvad fremadrettet?

Vi har meget begrænsede pladser og søger at øge kapaciteten lidt, derfor foregår tilmelding og optagelse på venteliste pr email til alan.friis@staalcentrum.dk

Praktiske oplysninger