Officiel åbning af Industriens Uge 2018 – ‘MADE IN CHINA 2025?’

Bliv klogere på kinesisk produktion, innovation og udvikling og - ikke mindst - hvad Kinas udvikling betyder for dansk produktion.

Kan vi lære af Kina? Hvor ligger vores styrker? Og hvordan kan danske produktionsvirksomheder blive ved med at være konkurrencedygtige i et hastigt udviklende og teknologisk krævende globalt marked?

De spørgsmål – og mange flere – vil et stjernepanel af virksomhedsledere samt danske og internationale eksperter komme med deres bud på, når Trekantområdet Danmark markerer åbningen af Industriens Uge med en spændende og højaktuel eftermiddag.

Med Kinas teknologiske udvikling og enorme ambitioner indenfor intelligent produktion som inspiration, tager vi hul på debatten om, hvordan danske industri- og produktionsvirksomheder skal udvikle sig til fremtiden. Og hvordan vi, som produktionsland, fortsat kan begå os på et stærkt konkurrencepræget globalt marked.

Dagen giver indblik både i de fremtidige muligheder og udfordringer, de danske industri- og produktionsvirksomheder står overfor.

På dagen kan du blandt andre opleve:

Christina Boutrup, Journalist og Kina-analytiker
Christina Boutrup er erhvervsjournalist og har fulgt Kinas udvikling tæt i 14 år. Hun har skrevet flere anmelderroste bøger om dansk-kinesisk business og er aktuel med en ny udgivelse ”Den store tech-revolution – sådan former Kina vores fremtid”. Hun er bl.a. aktiv i advisory board for tænketanken Think China under Københavns Universitet og fast Kina-analytiker for TV2 og News. I hendes oplæg giver hun et indblik i Kinas teknologiske kvantespring, herunder Made in China 2025-planen, som bliver en global gamechanger. Kinesiske virksomheder støvsuger verdensmarkedet for robotteknologi, men Kina er også i fuld gang med at udvikle sin egen robotindustri som et led i at automatisere verdens største produktionsapparat. Hør om de udfordringer og muligheder den kinesiske tech-revolution giver danske virksomheder.

Keynote Speaker: Claire Chen, COO, Clobotics
Clobotics er blandt verdens førende når det kommer til computerbaseret billedanalyse, der kombinerer hardware, software og nye teknologier som fx, AI, machine learning og dataanalyse, som en hjælp til at automatisere operative processer som traditionelt har været meget tidskrævende. Clobotics er en startup der har 21 måneder på bagen, men er allerede en frontløber med hovedkvarter i både Shanghai og Seattle. Inden stiftelsen af Clobotis har Claire Chen arbejdet som VP indenfor forretningsudvikling hos kinesiske EHang, som er en af verdens største droneproducenter, samt direktør for forretningsudvikling i Microsoft. Claire Chen vil blandt andet komme omkring hvilke forretningsmæssige muligheder den teknologiske udvikling af AI skaber og hvordan de udnytter dette i deres forretningsmodel.

Peter Hesseldahl, Redaktør, Mandag Morgen
Digitale platforme, communities og New Retail kan lyde som noget fra Silicon Valley – men i mange henseender er kinesiske virksomheder førende i udviklingen af fremtidens forretningsmodeller. Peter Hesseldahl har som journalist og leder af researchprojekter gennem en årrække undersøgt hvad danske virksomheder kan lære af innovation i Kina – en hel del, viser det sig. Peter Hesseldahl har i en årrække arbejdet med at undersøge og formidle hvordan teknologi forandrer samfundet og økonomien – dels som intern fremtidsforsker i LEGO og Danfoss, dels som leder af en række forskningsprojekter omkring innovation.

Fredrik Östbye, Group VP, Head of Digital Transformation, Grundfos
Frederik deler ud af sine erfaringer i forhold til, hvordan man som dansk produktionsvirksomhed kan styrke konkurrenceevnen, produktiviteten, sporbarheden, i det hele taget løfte barren for digitalisering.

Frederik Bonde, Partner, Innovation Lab
Som Managing Partner i Analytics by Innovation Lab arbejder Frederik inden for feltet data science, med særligt fokus på datadrevne beslutningsprocesser, machine learning og IoT. Her hjælper han en lang række virksomheder med at træffe valide beslutninger, samt optimere deres produktions- og arbejdsprocesser. Frederik deler ud af sine erfaringer i forhold til, hvordan man som dansk produktionsvirksomhed kan styrke konkurrenceevnen, produktiviteten, sporbarheden, i det hele taget løfte barren for digitalisering.

Kristian Pedersen, Managing director, TASSO A/S
Tasso A/S ligger i Odense og fremstiller strengstøbt støbejern. Mere end 90% eksporteres til det meste af Europa samt flere oversøiske destinationer. Strengstøbt støbejern anvendes i hydraulik-, pumpe, kompressor-, glasindustri m.m. Produkterne leveres enten som rågods eller som for-bearbejdede komponenter optimeret til videre forarbejdning hos kunden. Virksomheden har ca. 60 ansatte og producerede 15.500 ton støbejern i 2017. Tasso A/S er en del af Vald. Birn A/S koncernen.

Programmet for dagen præsenteres i samarbejde med sponsorerne af Industriens Uge 2018:
IDA, Region Syddanmark, TRESU Group, DIMA, LO

Praktiske oplysninger