Elever fra Askov Højskole går på opdagelse i industrien

I forbindelse med Industriens Uge har elever fra Askov Højskoles linjefag for medier og journalistik arbejdet på historier om mennesker i industrien.

Eleverne er især dykket ned i problematikken omkring industrien som en mandsdomineret branche, hvor det kan være svært at tiltrække kvinder til faget.

Industrien har traditionelt været set som et klassisk ‘mandefag’, og det image er ikke en fordel for erhvervet. Især metalindustrien har svært ved at tiltrække kvinder. Her udgør kvinderne blot 16%. Det kan i sidste ende skade både virksomhedernes vækst, og mulighederne for de kvinder som ønsker at arbejde inden for metalfagene.

Herudover kan du blandt læse om hvordan LarsOle Kjær Jensen, Jysk Plast Industri hver dag arbejder med at levere luksusløsninger til større virksomheder som Vestas og Louis Poulsen. Eller høre den interessante historie fra Green Hydrogen i Kolding, hvor man siden 2007 har arbejdet på det grønne batteri, hvor brint igennem elektrolyseanlæg fremstilles, så det bliver muligt at gemme på strøm fra fx solceller og vindmøller.

Tak til eleverne og Askov Højskole for deres store indsats og spændende vinkler på industrien.

  • Emma Mejse
  • Anton K. Marcussen
  • Harald Sebastian Krebs
  • Thomas Florin
  • Hedvig Høgh-Olesen

Læs alle artiklerne her: https://industriensuge442018.wordpress.com/.