En uddannelse med muligheder

DESIGN ENGINEER, Rasmus Kiel Beck, 24 år og uddannet industritekniker samt produktionsteknolog.

Jeg begyndte i lære som industritekniker hos TRESU Group i 2011 og blev i 2015 uddannet. Oprindeligt ville jeg være motorcykelmekaniker, og jeg tog derfor grundforløbet til uddannelsen. Efter forløbet fandt jeg dog ud af, at jeg ville gå i en lidt anden retning og endte derfor med at vælge industriteknikeruddannelsen.

Min interesse for uddannelsen stammer blandt andet fra min far, som er uddannet maskinarbejder og som har flere maskiner stående i kælderen. Jeg har altid været med til at kigge ham lidt over skulderen, og sammen har vi lavet komponenter på hans maskiner til både knallerter og motorcykler, hvilket jeg fandt meget sjovt og interessant.

Da jeg startede i lære, blev jeg tilbudt at komme på et talentforløb, hvilket jeg hurtigt takkede ja til. Jeg valgte talentforløbet, fordi jeg interesserede mig meget for mit fag som industritekniker.

Personlig og faglig udvikling
Min uddannelse har givet mig en erhvervserfaring, som jeg ikke vil være foruden. Derudover har jeg gennem min uddannelse fået en række spændende udfordringer, fagligt såvel som personligt. Blandt andet blev jeg udfordret ved deltagelse i Hands-on tour 2013/2014, hvor jeg sammen med to andre udvalgte skulle ud og fortælle 8. og 9. klasses elever om mulighederne ved en erhvervsuddannelse. Det var en kæmpe oplevelse også at kunne bringe budskabet om industriteknikeruddannelsen videre. Derudover blev jeg også udvalgt til at komme på en innovationscamp i 2014, hvor kun de bedste lærlinge/elever udvælges.

Sidst men ikke mindst fik jeg qua mit engagement og min store interesse for industriteknikeruddannelsen tildelt ML-Prisen (Årets Lærlingepris 2015). Jeg blev indstillet til prisen af både min læreplads (TRESU) og min erhvervsskole. Jeg blev, som tidligere nævnt, uddannet industritekniker i 2015, men jeg havde besluttet, at jeg ville læse videre til produktionsteknolog. Den uddannelse begyndte jeg på i august 2015 og afsluttede den i juni 2017.

Erhvervsuddannelse er et kæmpe plus
Min industriteknikeruddannelse har jeg anvendt i konstruktionsfagene, idet jeg havde stor erfaring med materialevalg, bearbejdningstyper og tolerancer. Jeg synes, det har været en fordel, at jeg først har taget en erhvervsuddannelse.
Generelt synes jeg, at det er et kæmpe plus at have en erhvervsuddannelse, da den skaber et godt grundlag for ens virke på arbejdsmarkedet men også for videregående uddannelse.

I dag er jeg vendt tilbage til TRESU, hvor jeg arbejder som konstruktør med opgaver, hvor jeg er med til at designe og konstruere nye maskiner. Det er et virkelig interessant arbejde, fordi jeg synes, at det er spændende at være med til at lave noget nyt. Jeg føler mig fagligt udfordret og lærer nye ting hver dag. Derudover har jeg nogle rigtig gode kollegaer, arbejder under gode vilkår og har en frihed i mit arbejde, som jeg sætter stor pris på.