Brancheskift giver jobgaranti

Med en baggrund som professionsbachelor i webudvikling lå det ikke ligefrem i kortene, at 29-årige Helene Fager fra Vejle skulle læse til industritekniker blot tre år senere. Men jobgarantien i en branche, hvor flere forlader jobmarkedet end der tiltræder, fik hende til at skifte.

Der er sket meget, siden Helene Fager fra Vejle blev færdig med sin professionsbachelor i webudvikling i januar 2014. Efter endt uddannelse gik hun ledig i 4 måneder, jobmarkedet var mere eller mindre mættet indenfor netop den branche. Helene tog derfor konsekvensen og sprang ud i arbejdet som ufaglært rederiassistent og levede i 3 år i en turnus med 14 dage på havet og 14 dage hjemme – en krævende livsstil, som hun til sidst fik nok af.

I 2017 besluttede Helene sig for at skifte sejlerlivet ud med skolebænken. Hun ville have en uddannelse, hun kunne bruge til noget, men hun var bange for, at uddannelsesloftet kom i vejen. Uddannelsesloftet gælder imidlertid ikke for erhvervsuddannelser. Helene gik derfor til jobcenteret i Vejle, som lovede hende jobgaranti, hvis hun valgte at læse til fx industritekniker. Hos Helene var der ingen tvivl, hun tog springet.

– Jeg ved godt, man siger, at industritekniker er en ”mandebranche”, men det er meget mere end det. Jeg har fundet ud af, at det handler om at være utrolig nøjagtig og ikke mindst omhyggelig. Det er vildt spændende, siger Helene Fager.

Snart er Helene færdig på grundforløbet til industritekniker og har i skrivende stund næsten lærepladsen på plads.

Interesseret i en uddannelse inden for industrien?

Se alle events i kategorien 'Produktion på visitkortet'