Den intelligente industri

Bliv opdateret på den nyeste teknologiske og den digitale udvikling, der skal være med til at fremtidssikre din virksomheds produktion. Vi dykker ned i mulighederne med Industri 4.0 og går i dybden med, hvilke teknologier du skal satse på, og hvilke muligheder og udfordringer de kan give i din produktions- og industrivirksomhed.


Industrien er i dag i en rivende teknologisk udvikling. De mange nye teknologiske muligheder og den tiltagende digitalisering, giver danske industri- og produktionsvirksomheder helt nye muligheder for at effektivisere processer og arbejdsgange, men også til at udvikle nye produkter og smidiggøre produktionen, så den kan tilpasses slutkundens behov i et hastigt foranderligt marked.

De teknologiske muligheder kombineret med den stigende digitalisering kaldes populært for Industri 4.0, som er den fjerde industrielle revolution. Den tredje industrielle revolution fokuserede på automatisering af maskiner og processer, mens industri 4.0 især er kendetegnet ved digitalisering og fusionen af de digitale muligheder og den fysiske produktion.

Hvor teknologien tidligere har udviklet sig lineært, foregår den teknologiske udvikling i dag eksponentielt, hvilket vil medføre teknologiske kvantespring, blandt andet indenfor områder som 3D-print, robotteknologi og kunstig intelligens. Dette giver produktions- og industrivirksomheder helt nye muligheder for at producere til noget lignende realtidsproduktion.

Produktionsvirksomheder i Danmark står overfor et globalt marked der er fuld af muligheder, men den hastige udvikling globalt tvinger dem også til at følge med den teknologiske udvikling, hvis de skal blive ved med at være relevante og konkurrencedygtige i fremtidens industri. Det er ikke længere nok at automatisere sin produktion, det er også nødvendigt at forstå, hvilke muligheder teknologien bringer, samt hvor det giver menig at udnytte dem bedst muligt. Hvordan kan man eksempelvis udnytte de data man får, både fra sin produktion og fra sine kunder, til at optimere sin forretning og tænke i nye værdikæder og produkter? Den digitale transformation står for døren – Danmarks industri er under forandring, men vedbliver med at være en central vækstdriver, hvis vi forstår at udnytte de teknologiske og intelligente muligheder der ligger i industri 4.0.