Mulighedernes Industri (4.0)

| 0

Start date: tors. 2. november

End date: lør. 2. november

Tema: Den intelligente industri

Arrangør: Trekantområdet Danmark

Toparrangement i Industriens Uge 2017

Danmark har igen succes som produktionsland. Oven på krisen har danske industrivirksomheder bevist deres evne til at genopfinde sig selv – og finde nye nicher og roller i de globaliserede værdikæder. Det er evner, vi har hårdt brug for nu og i fremtiden.

Den globale konkurrence bliver mere intens – og nye teknologier trænger sig på i et stadigt hurtigere tempo. Det stiller industrien overfor store udfordringer – men også store muligheder, hvis vi som erhverv og som samfund forstår at spille effektivt sammen om at forløse potentialet.

Trekantområdet er Danmarks Produktionscentrum. Med mere end 37.000 industrijobs påtager vi os et naturligt medansvar for at sikre fremtidens industri i Danmark. Vi er derfor stolte af at invitere til ’Mulighedernes Industri (4.0)’, hvor vi med hjælp fra en række eksperter netop sætter fokus på, hvordan Danmark kan overkomme udfordringerne og udnytte mulighederne for at øge konkurrencekraften og væksten.

 

Gå ikke glip af denne spændende dag, hvor vi stiller skarpt på Danmark som fremtidigt produktionsland – Nu og i fremtiden.

 

Moderator:

Niels Lunde, Chefredaktør på Dagbladet Børsen
Med sin store indsigt i erhvervslivet, vil Niels Lunde guide os igennem dagen, stille de skarpe spørgsmål og ikke mindst følge op på vigtige pointer. Niels Lunde er blandt andet forfatter til den anmelderroste erhvervsbiografi “Hr. Møllers nye mand”, ”100 topchefer” og ”Miraklet i LEGO”. Han har stor indsigt i topchefernes tankegange, værktøjer og bidrager med en stor viden om de ledelsesmæssige udfordringer der er i omstillingen af en virksomhed.

Program:

09:30 Ankomst og kaffe
10:00 Velkomst
v. Trekantområdet Danmark samt moderator Niels Lunde.
10:10 Heinrich Munz, Lead Architect Industry 4.0, KUKA

Heinrich Munz er Lead architect Industry 4.0 for den tyske virksomhed KUKA, der er en af verdens førende på intelligente automatiseringsløsninger og robotter. Heinrich sidder derudover i Tysklands officielle råd for Industri 4.0 , hvor han er Vice Chairman i arbejdsgruppen for “Reference Architecture and Standardization”. Heinrich Munz fortæller, hvordan KUKA arbejder med industri 4.0, og udvikler deres forretningsmodel – samt, giver et indblik i hvordan Tysklands regering arbejder målrettet med udbredelsen af Industri 4.0 til tyske virksomheder.
11:00 Nigel Edmondson, Direktør MADE

MADE’s direktør Nigel Edmondson beskriver med ord og billeder, hvordan digitalisering af danske produktionsvirksomheder er i fuld gang. Du får indblik i, hvordan forskere og industrien sammen skaber nye teknologier og processer, der styrker danske produktionsvirksomheder. Og du får viden om, hvordan både større og mindre danske virksomheder arbejder med eksempelvis 3D print, augmented reality, digitale forsyningskæder, smarte fabrikker og kollaborative robotter.
11:30 Morten Ammentorp Nielsen, Adm. Direktør, Hounö

HOUNÖ udvikler og producerer combiovne og har mere end 35 års erfaring med at udvikle ovnløsninger, som opfylder behovene for fleksibilitet, driftssikkerhed og de allerbedste tilberedningsresultater. Morten Ammentorp Nielsen vil fortælle om, hvordan virksomheden har brugt Industri 4.0 teknologier til at udvikle en ny ovn og implementere en ny forretningsmodel, samt hvilke udfordringer det har givet i relation til udviklingsproces og organisering.
12:00 Frokost og netværk
Nyd frokosten mens du har mulighed for at se de nyeste bilmodeller fra Audi.
13:00 Mads Thimmer, CEO og stifter, Innovation Lab

Innovation Lab hjælper organisationer med at tænke og skabe nyt i en verden i konstant forandring. Mads Thimmer arbejder med nogle af de mest innovative danske (og internationale) virksomheder, udfordrer de gængse tankesæt og ruster den til de nye digitale vilkår. Han giver sit bud på, hvordan fremtidens produktionsparadigme vil se ud, hvilke udfordringer og ikke mindst muligheder virksomhederne – herunder både de små og store SMV’er – vil stå over for. Herudover får vi et kig ind i krystalkuglen – hvilke fremtidige teknologier kan vi forvente og hvordan forventes implikationerne for produktionsvirksomhederne at blive?
13:50 Per Diget, Formand for IDA’s Erhvervs- og vækstudvalg

IDA’s 2025 vision er formuleret således: IDA – et fællesskab, der realiserer potentialet i teknologi og viden. Per Diget vil give sit bud på, hvordan IDA ser den teknologiske udvikling de næste 3 – 5 år, og hvordan behovet for kompetencer udvikles som konsekvens af teknologien.
14:20 Pause
14:50 Jakob Stengel, Managing Partner, Case Rose Intersearch samt global head of board Practice

Hvad kræves af fremtidens ledere? Fokus er på, hvad der vil være de afgørende forskelle i personlige kompetencer, ledelsesmodeller, organisationsstrukturer og virksomhedskulturer i Industri 4.0. Den omstilling sker ikke af sig selv, men kræver – blandt andet – mental agilitet hos topledelsen. Jakobs viden bunder i en enorm erfaring med ledelse og med at spotte, hvad ledere skal kunne for at klare sig på absolut topniveau. Han er global leder af virksomhedernes practice group for bestyrelser og er medforfatter til fire ledelsesbøger, foruden at være en anerkendt medieekspert på områder som fremtidens ledelse og ledelsesudvikling.
15:30 Debat faciliteret af Niels Lunde
Mennesket kontra teknologien – hvad er vigtigst i omstillingen til Industri 4.0?

 

Praktiske oplysninger:

Dato: Torsdag 2. november

Tid: Kl. 10.00–16.30

Sted: Audi Fredericia
Kongens Kvarter 32
DK-7000 Fredericia

Tilmeldingsfrist: 27. oktober kl. 15.00

Pris: 750,- ex. moms
Afbud senest fredag d. 27. oktober

Kontaktperson: Ditte Skipper
[email protected] / 2496 8406

Tilmeld event

Del event:

Arrangør:
Trekantområdet Danmark